Esittely

Yrittäjä:

Marjo Ratilainen

Kuva: Alisa Bragge

Ammatiltani olen Moniosaaja ateria- ja puhtauspuolelle, sekä lisäksi vankka kokemus eläintenhoitajan työstä johon minulla on myös koulutus yrittäjäpainotteisesti. Lisäksi olen käynyt Pride -valmennuskurssin sijaisvanhemmuuteen, kasvattanut koiria vuodesta 2003 ja muita eläimiä vuodesta 2009. Minulla on myös ekotukihenkilön koulutus, laitoshuoltajan tutkinto ja pitkä lähes 30v. työkokemus puhtaus- ja ateria puolelta. Koirista on kertynyt kokemusta lähes 40v ajalta, olen myös kilpaillut useammassa lajissa SM-kisoja myöten, lisää ghosteyes.fi .

Valmistun tänä keväänä 2018 eläinavusteiseksi valmentajaksi. Minulla on työn puolesta hygieniapassi suoritettuna, sekä EA2 joka täytyy päivittää säännöllisesti.

Liikeideana on eläinhoitola kaikenlaisille kotieläimille koirasta hevoseen, jonka yhteydessä toimii pieni kotieläinpiha kesäisin, sekä eläinavusteista valmennusta, virkistys-/ hyvinvointi palveluita yrityksille, päiväkodeille sekä yksityisille henkilöille asiakkaan toiveiden mukaan. Myöhemmin myös kerho, leiri-/kurssitoimintaa lapsille ja nuorille. Ja suunnitelmissa myös alpakka/aasi vaellukset Kalimeenjärven retkeilyalueelle.
Tilalta löytyy pieni tallirakennus eläimille, tarhoja, kota ja kotitalo. Suunnitelmissa on rakentaa toimitilat, jonne tulee mahdollisuus majoitus-, kokous- ja kerhotilat asiakkaille, sekä ulkosauna peseytymistiloineen.
Eläinhoitola ja eläinavusteinen valmennus toimivat ympäri vuoden ja on ns. päätoimi yrityksessä. Leiri- ja kurssitoiminta keskittyy koululaisten loma-ajoille, kerhoja pidetään syys- ja talvilukukaudella arki-iltaisin. Virkistystoiminta ja muut mahdolliset vierailut järjestetään aina sopimuksen mukaan.


Tilat:

Hoitola
Koirapaikkoja 8, joista neljä suurempia 1-3 koiran tiloja sekä neljä pienempiä 1-2 koiran tiloja.
Lisäksi tallikamari ja ladon puolella kylmäkarsinat (esimerkiksi vuohille, ponille, kalkkunoille), sekä eläinten rehusäilytys.

Koirille ulkotarhoja 5kpl joissa eristetyt kopit (toistaiseksi pääasiassa omien koirien käytössä) sekä kaksi lisätarhaa joissa ei ole vielä koppeja.
Kuva: Alisa Bragge

Kota
N. 10 hlön kota + ulkona toinen nuotiopaikka ja penkit

Pihapiiri ja maastot
Pihasta löytyy kaikille eläimille tilavat kesätarhat, sekä hevosille ympärivuotiset isot tarhat katoksilla. Heti pihasta lähtee monta mukavaa maastoreittiä, joita voi kulkea esimerkiksi jalan, ratsain tai kärryillä.

Lähellä
550m Lylykäsjärvi
3,7km Kalimeenlampi + nuotiopaikka
6,4km Koitelinkosket koiteli.fi